«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, όπως δεν εκβιάζεται και ο ελληνικός λαός» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης από τα Τρίκαλα, αναφερόμενος στο «δίλημμα» της Ελιάς για τις ευρωεκλογές.

«Θεωρώ απαράδεκτο το δίλημμα που προωθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις ευρωεκλογές και το όποιο αποτέλεσμα επέλθει. Ο ελληνικός λαός έχει την ωριμότητα, έχει την ψήφο του, έχει την επιλογή του, κι ότι οτιδήποτε άλλο προσπαθεί να δημιουργήσει διλήμματα είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου για την Ελλάδα που κινδυνεύει να γίνει Ουκρανία, κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτες και ταυτόχρονα επικίνδυνες δηλώσεις.

Κληθείς να απαντήσει για το πως νιώθει η ΔΗΜΑΡ που στήριξε τη συγκυβέρνηση το 2012 όπου μετείχε και ο κ. Βενιζέλος, μετά τις εξελίξεις με την Ελιά, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι όταν η ΔΗΜΑΡ στήριξε την κυβέρνηση το 2012 δεν το έκανε για τον κ. Βενιζέλο ούτε για τον κ. Σαμαρά: «Από θέση ευθύνης απέναντι στην χώρα και στην κοινωνία δώσαμε κυβερνητική λύση προκειμένου να μην περιέλθει η Ελλάδα σε πολιτική αστάθεια, η οποία ήταν με το ένα πόδι έξω από την ευρωζώνη».

Ενώ όσον αφορά στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση είπε ότι το έκανε διότι η προγραμματική συμφωνία που είχε συναφθεί άρχισε να παραβιάζεται σε ουσιώδη ζητήματα όπως τα εργασιακά, τη δημόσια περιούσια, και τα λιμάνια της χώρας. Ωστόσο είπε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.