Συμφώνησε με τον… Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος, προφανώς ειρωνικά, στα όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες ημέρες για το ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν καταποντιστεί εκλογικά η «Ελιά».

«Συμφωνούμε με τον κύριο Βενιζέλο. Συμφωνούμε. Μάλιστα. Γιατί αναγνωρίζει ότι οι επικείμενες εκλογές είναι κρίσιμες. Ότι μπορεί να σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Επαυξάνουμε μάλιστα: Θα σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Ότι δεν είναι χαλαρό πανηγύρι όπως τις παρουσίαζαν μέχρι χτες αλλά αποφασιστική μάχη» σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το «δίλημμα Βενιζέλου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μία ακόμα φορά για «ακροδεξιά» τακτική, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας. Δύσκολες μέρες. Αποπνικτικές. Με μια κυβέρνηση που αποπνέει οσμή ακροδεξιάς ναφθαλίνης» υποστήριξε, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «αποσταθεροποιείται κάθε μέρα και αποσταθεροποιεί έτσι τα πάντα στη χώρα».

Σ. Κεδίκογλου: Πολιτικά επικίνδυνος ο Α. Τσίπρας

Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν είσαι απλώς ακραία διχα��τικός καιροσκόπος όταν θες να γυρίσεις πίσω τη χώρα σου στο χειρότερο χθες, τη στιγμή που πάει να βγει από την κρίση, όταν δυσαρεστείσαι για την υποδειγματική δίωξη των ναζιστών και όταν απειλείς όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου. Είσαι και πολιτικά επικίνδυνος. Και αποπνέεις σήψη και παρακμή».