«Το πρόγραμμα λιτότητας οδηγεί παντού σε αδιέξοδο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση και στο δίκτυο Rai Tre.

«Πρέπει να υπάρξει δυνατότητα για μια νέα διαπραγμάτευση των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα. Ξέρουμε καλά όλοι μας ότι η τρόικα στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την Κομισιόν.

«Ή αλλάζουμε τους συσχετισμούς για να ανατρέψουμε τις πολιτικές της λιτότητας, τις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και να ξανακερδίσουμε την Δημοκρατία, ή θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτό τον ��λισθηρό δρόμο δίχως τέλος. Αν στις ευρωεκλογές αυτές κερδίσουν οι δυνάμεις που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο, θα συνεχίσουν με ακόμη ισχυρότερα προγράμματα λιτότητας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την Κομισιόν και στη δημιουργία του «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», υπογράμμισε ότι «εδώ και πολύ καιρό, πλέον, καταφέραμε να δημιουρ��ήσουμε στην Ιταλία, το ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το οποίο ενώνει δυνάμεις της Αριστεράς και προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών από τον ευρύτερο αριστερό χώρο. Το ψηφοδέλτιο αυτό ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών για μια διαφορετική Ευρώπη, για ένα διαφορετικό μέλλον για την Ιταλία, την νότια Ευρώπη και την ήπειρό μας στο σύνολό της».