Πέντε προτάσεις για άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μαζί με τον πρώην υπουργό και ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνη Μανιτάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Τσούκαλη.

Οι προτάσεις αφορούν: Τη διαφάνεια και τον έλεγχο της χρηματοδότησης των κομμάτων, την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, την αναδιάταξη των εκλογικών περιφερειών και την κατάτμηση των μεγάλων, το ασυμβίβαστο της ιδιότητας υπουργού και βουλευτή και τη μείωση του αριθμού των βουλευτών έως τους 200, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δέχθηκε ερωτήσεις και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία με εκβιαστικά διλήμματα και δεν ταυτίζεται η πολιτική με την κοινωνική αστάθεια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου περί αμφισβήτησης της πολιτικής σταθερότητας αν δεν ενισχυθεί η Ελιά. «Κάνουν πολιτικό λάθος όσοι το θέτουν», είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμπιέζεται από το στρεβλό δίλημμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

«Ίσως είναι η δικαιολογία της για το αποτέλεσμα», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και χαρακτήρισε ατυχή αρνητική και επικίνδυνη την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι σε τυχόν καταψήφιση της Ελιάς η χώρα θα γίνει Ουκρανία.

Σχετικά με τις διαγραφόμενες πολιτικές εξελίξεις και την πιθανότητα εθνικών εκλο��ών μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κουβέλης, υπογράμμισε ότι αυτό θα καθοριστεί είτε από τη λήψη νέων μέτρων είτε από τη συνέχιση της ακολουθούμενης πολιτικής και τις συνέπειές της, αλλά και τη δυσαρμονία της με τη κοινωνία.