«Η κυβέρνηση θα αντέξει» υπογράμμισε ο Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στο Βήμα FM για το αύριο των ευρωεκλογών.

«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα αντέξει. Δεν πρόκειται να χαθεί η σταθερότητα. Οι εκλογές αυτές είναι για να εκλέξουμε εθνικούς αντιπροσώπους και να βγάλουμε κυβέρνηση;» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι η σταθερότητα είναι το ζητούμενο τόσο για τον Αντώνη Σαμαρά όσο και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια απόκλιση. Δεν νομίζω, δηλαδή, ότι κάποιος από τους δύο αρχηγούς δεν έχει στην ατζέντα του την πολιτική σταθερότητα. Είναι πρωταρχικό, όχι μόνο για τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η πολιτική σταθερότητα, αλλά για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και την κοινωνία».

Όσον αφορά τις «απειλές» του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που η Ελιά πιάσει χαμηλά ποσοστά στις ευρωκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε διπλωματικά: «Στις στρατηγικές των κομμάτων καθένας επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει τις θέσεις του και στόχος όλων είναι να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, ηρεμία και η χώρα να πηγαίνει καλά. Εκεί κάνει καθένας την κριτική του προς τον πολιτικό του αντίπαλο, ως προς τον στόχο της πολιτικής σταθερότητας».

Τέλος, ο κ. Μιχελάκης απέφυγε να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου περί Ελλάδας που θα γίνει Ουκρανία.