​Έφτασαν λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι τ��ς Τετάρτης οι προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, τα μέτρα ασφαλείας είναι ισχυρά αλλά διακριτικά. Όλες οι πύλες είναι πιασμένες με διακριτική παρουσία της αστυνομίας ώστε να υπάρχει η εντύπωση ότι είναι μια απλή καθημερινή μέρα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κάτι πρωτοφανές στην ελληνική πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ο διαγραφέντας βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας δεν θα μεταφερθούν, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο σε διαφορετικά γραφεία αλλά θα πάνε κατευθείαν στην Ολομέλεια, προκειμένου να συμμετάσχουν στην συζήτηση των νέων αιτήσεων άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Η.Κασιδιάρης κατήγγειλε την κυβέρνηση πως «κλείδωσε την Βουλή για να μην μπουν πολίτες και οι γονείς του Γερμενή που είχαν άδεια».