​Για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές θα μεταφερθούν με χειροπέδες στη Βουλή προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ο διαγραφέντας βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας θα πάνε σήμερα Τετάρτη στην Βουλή για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια επί της συζήτησης των νέων αιτήσεων άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με τη φρουρά του κοινοβουλίου έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο μεταγωγής των προφυλακισμένων από τις φυλακές στη Βου��ή, αλλά και για την μετακίνησή τους εντός του κτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, κλούβα της Αστυνομίας θα φέρει τους κ.κ. Γερμενή και Μπούκουρα από τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού και Ναυπλίου αντίστοιχα έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής όπου και θα τους παραλάβουν, χωρίς χειροπέδες, οι άνδρες της ασφάλειας του κοινοβουλίου οι οποίοι θα τους συνοδεύουν παντού εκτός από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Πάντως, όπως γράψαμε την Τρίτη στο star.gr, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χ.Μαρκογιαννάκης τόνισε πως από την στιγμή που θα πατήσουν οι βουλευτές το πόδι τους στο Κοινοβούλιο, την αρμοδιότητα για την συμπεριφορά τους απέναντι στους συναδέλφους τους, την έχει το προεδρείο της Βουλής.

Οι κκ Μπούκουρας και Γερμενής όσο θα είναι μέσα στο χώρο του Κοινοβουλίου δεν θα φορούν χειροπέδες και δεν θα υπάρχουν αστυνομικοί να τους φυλάνε. Αυτό διευκρίνισε ο κ.Μαρκογιαννάκης, τονίζοντας πως οι δύο βουλευτές όσο θα είναι μέσα στην Βουλή θα αντιμετωπιστούν όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤ1