Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Λεωνίδα Γρηγοράκου για τις εκλογές, με την οποία κάλεσε τους πολίτες πριν ψηφίσουν να σκεφθούν εάν θέλουν την Ελλάδα... Ουκρανία!

«Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας, να απαντήσουμε σε κάποια ζητήματα και σε κάποια διλήμματα. Θέλουμε η χώρα να βγει από τα αδιέξοδά της, από τα μνημόνια και να ακολουθήσει το δρόμο της σταθερότητας ή θέλουμε η χώρα το βράδυ των εκλογών να είναι μια χώρα η οποία θα υποστεί αυτά που υπό��εινται οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Ουκρανίας, της Τουρκίας;» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας σε εκδήλωση της Ελιάς στο Βόλο.

Ο κ. Γρηγοράκος σημείωσε ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι «η σταθερότητα της κυβέρνησης και αν ο Ελληνικός λαός θέλει να στηρίξει μια κυβέρνηση που έχει βάλει πλάτη».

Ο ίδιος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι αν η Ελιά δεν είναι ενισχυμένη θα υπάρξει κυβερνητική αστάθεια, έκανε λόγο για ένα λογικό δίλημμα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν μετά από 20 μήνες που αυτή η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, η Ελιά, στις επόμενες εκλογές να φανεί ότι είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης.

«��εν μπορεί το ΠΑΣΟΚ που δε νομιμοποιείται από τα ποσοστά των εκλογών να συνεχίσει να είναι μέλος μιας κυβέρνησης, που δεν θα είναι σταθερή. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο σε μια κυβέρνηση αν λάβει ποσοστό 4 και 5%» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.