​Ολομέτωπη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Με τροπολογία προσθήκη στο Μεσοπρόθεσμο η Κουμουνδούρου με θέμα «Ρυθμίσεις για Οικονομικά Κομμάτων» η Χαριλάου Τρικούπη αφήνει σαφείς υπαινιγμούς πως με τη δημιουργία της «Ελιάς» ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να σβήσει τα χρέη που έχει ως ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν, μεταξύ άλλων, τα κόμματα τα οποία προέρχονται από το μετασχηματισμό κομμάτων -όπως η Ελιά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ- που έχουν εκλεγεί στις τελευταίες εθνικές ή ευρωπαϊκές εκλογές, «να θεωρούνται καθολικοί διάδοχοι των κομμάτων από τα οποία προέρχονται, ως προς το σύνολο των οφειλών τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τους εργαζόμενους τους, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και κάθε τρίτον με τον οποίον είχαν συναλλαγές, ανεξαρτήτως εάν το -εκ μετασχηματισμού- προερχόμενο κόμμα απέκτησε νέο ΑΦΜ».

Πριν την τροπολογία των βουλευτών, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας είχε κατηγορήσει τον κ.Βενιζέλο ότι μέσω της Ελιάς προσπαθεί να απαλλάξει το ΠΑΣΟΚ από τα χρέη που έχει. «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να αλλάξουν ΑΦΜ και να ρίξουν φέσι, ιδρύοντας ο μεν κ. Σαμαράς τη Νέα Ελλάδα, ο δε κ. Βενιζέλος προσχωρώντας στην Ελιά» είχε πει στις αρχές Απριλίου ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την τροπολογία υπογράφουν: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Βούτσης, Νάντια Βαλαβάνη, Μαρία Διακάκη, Δημήτρης Γελαλής, Δημήτρης Γάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Κατερίνα Ιγγλέζη, Κώστας Δερμιτζάκης, Στέφανος Σαμοΐλης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Δείτε την τροπολογία