Νέα επίθεση στη ΝΔ μέσω του Γιώργου Κύρτσου πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωσή της, επικαλείται αποσπάσματα από το βιβλίο του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ για να δείξει ότι ο πρωθυπουργός αθετεί τις δεσμεύσεις του: «Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ως σταθερότητα τη συνέχιση της ακραίας λιτότητας και της πολιτικής του μνημονίου χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα έναν ακραία διχαστικό λόγο, μια στρατηγική που έχει επισημάνει ήδη από το 2013 σε βιβλίο του ο υποψήφιος σήμερα ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι "το Μαξίμου επενδύει στην πόλωση χωρίς όρια».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι αποκαλυπτικά τα όσα, μεταξύ άλλων, ο κ. Κύρτσος λέει για την αθέτηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Σαμαρά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: "Έχουμε να κάνουμε με μια μεθοδευμένη πολιτική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος που δεν έχει όμοιά της στην ιστορία της προκλητικά ασυνεπούς πολιτικής τάξης" και συνεχίζει λέγοντας ότι "ο κ. Σαμαράς πέρασε, για λόγους τακτικής, από την αντιπαλότητα με την κ. Μέρκελ, την οποία καλλιεργούσε μέχρι το φθινόπωρο του 2011, με στόχο την αντιμνημονιακή συσπείρωση της βάσης της Κεντροδεξιάς στην σκηνοθεσία ενός πολιτικού ειδυλλίου το οποίο, πιθανότα��α, στερείται περιεχομένου και προοπτικής».

«Όταν ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Κύρτσος, γράφει σε βιβλίο του ότι ο κ. Σαμαράς έχει αθετήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και ότι έχει προσδεθεί στο άρμα της κ. Μέρκελ, τα δικά μας σχόλια περιττεύουν» καταλήγει η Κουμουνδούρου.