Την εκτίμηση ότι η κάλπη θα κρύβει εκπλήξεις ειδικά για όσους δημοσκοπούν εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Η κάλπη θα εκπλήξει όλους εκείνους οι οποίοι δημοσκοπούν και δημοσκοπούν μάλιστα με δεδομένα ασάφειας, πέρα από προθέσεις, αλλά εξ αντικειμένου» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και εξήγησε: «Όταν για παράδειγμα το 30-40% του ελληνικού λαού που ερωτάται στο πλαίσιο της όποιας δημοσκόπησης δηλώνει ότι είναι αδιάφορο. Είναι και μεγάλος ο αριθμός των αναποφάσιστων. Όταν, από την άλλη πλευρά, πολύς κόσμος που ερωτάται από τις δημοσκοπικές εταιρείες δεν απαντά. Κατά συνέπεια αντιλαμβάνεται ο οιοσδήποτε και πέρα από προθέσεις, εγώ δεν κάνω δίκη προθέσεων, δεν είναι ασφαλή τα δημοσκοπικά ευρήματα που καταγράφονται».

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup: «Εκείνο το οποίο φαίνεται είναι ότι ζητάνε εποπτεία για κάθε περίπτωση που θα έχουμε μία αναδιάρθρωση του χρέους. Η παραπομπή, γύρω στον Σεπτέμβριο, του όλου θέματος είναι προφανές ότι δεν βρίσκει ευήκοα ώτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προσπάθεια που έπρεπε και πρέπει να καταβληθεί για την αναδιάρθρωση του χρέους είναι προφανέστατα με απομείωση του συνολικού δημοσίου χρέους, με χρονική επιμήκυνση και σε κάθε περίπτωση και με μείωση των επιτοκίων. Είναι παρούσα η επαναξιολόγηση και μάλιστα -σύμφωνα με τις πληροφορίες- από την τρόικα».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε επιβεβλημένη την πολιτική αυτονομ��α της χώρας στη διαχείριση των οικονομικών: «Το μεγάλο ζήτημα είναι η αυτονομία των πολιτικών χειρισμών που πρέπει να έχει η χώρα μας εν όψει του γεγονότος ότι έχει κάνει μία πορεία και αυτή η πολιτική αυτονομία της χώρας, στη διαχείριση των οικονομικών, είναι πλέον επιβεβλημένη».