​Ένα βήμα πίσω στο θέμα του διαχωρισμού παραγωγών εμπόρων και στο θέμα των κληρώσεων έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, υπό την απειλή της καταψήφισης του νομοσχεδίου μετά τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ και το έντονο παρασκήνιο διαβουλεύσεων για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως το σύστημα διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση εντός τριών μηνών, ενώ η κλήρωση θα ισχύσει μόνο για τις νέες άδειες και δεν επηρεάζει εκείνους που μετρούν δεκαετίες στο επάγγελμα.

Με τις νέες τροποποιητικές αλλαγές, λαμβάνοται πρόνοιες και διασφαλίζονται τα δικαιώματα του προσωπικού που θα μεταφερθεί από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών στις διευθύνσεις των περιφερειών.

Ακόμα, τροποποιούνται οι ρυθμίσεις για την δυνατότητα άδειας σε παραγωγούς εντός της ίδιας περιφέρειας και δεν θα ισχύει πλέον για προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης ΠΟΠ καθώς και ειδικής καλλιέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης, αν και όπως τόνισε θα προτιμούσε το νομοσχέδιο να υιοθετηθεί στην αρχική του μορφή, ωστόσο αναγνώρισε πως η επιβολή της δικής του προσωπικής βούλησης θα ήταν «κάτι δεοντολογικά άδικο και άστοχο».

Το απόγευμα της Τρίτης θα διενεργηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους πάντως οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, παρά τις αλλαγές στο νομοσχέδιο, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τζαμτζής: Δύσκολο να πηγαίνουν τα ψάρια απο 'δώ και από 'κει

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο βουλευτής της ΝΔ Ι.Τζαμτζής σημείωσε πως «είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η κυκλική μετακίνηση στις λαϊκές αγορές». Πρόσθεσε ακόμη πως η κλήρωση για τις θέσεις μπορεί να γίνει μόνο μία φορά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ειδικά στις ��εριπτώσεις των ιχθυοπωλών είναι αδύνατον να αλλάζουν τα σημεία πώλησης, ενώ πρότεινε να υπάρξει διαβούλευση για το περιεχόμενο του επίμαχου νομοσχεδίου.