​Οι προφυλακισμένοι βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Ευστάθιος Μπούκουρας θα παρουσιαστούν αύριο Τετάρτη στην Βουλή προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους αφού έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός καθώς ποτέ στα ελληνικά χρονικά δεν έχει παραστεί προφυλακισμένος βουλευτής στη Βουλή, με χειροπέδες, για να ψηφίσει.

Και οι δύο ζήτησαν και πήραν από την εισαγγελία των φυλακών σχετική άδεια.

Και οι δύο βουλευτές έχουν κληθεί για συμπληρωματικές απολογίες για παράνομη οπλοκατοχή στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Μιλώντας πάντως στην πρωινή εκπομπή ��ου ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χ.Μαρκογιαννάκης τόνισε πως από την στιγμή που θα πατήσουν οι βουλευτές το πόδι τους στο Κοινοβούλιο, την αρμοδιότητα για την συμπεριφορά τους απέναντι στους συναδέλφους τους, την έχει το προεδρείο της Βουλής.

Οι κκ Μπούκουρας και Γερμενής όσο θα είναι μέσα στο χώρο του Κοινοβουλίου δεν θα φορούν χειροπέδες και δεν θα υπάρχουν αστυνομικοί να τους φυλάνε. Αυτό διευκρίνισε ο κ.Μαρκογιαννάκης, τονίζοντας πως οι δύο βουλευτές όσο θα είναι μέσα στην Βουλή θα αντιμετωπιστούν όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο προφυλακισμένος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας διεγράφη από τη Χρυσή Αυγή. Είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ