Μιλώντας στην Κέρκυρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολί��ευσης έκανε λόγο για Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμο που θα επιστρέψουν την ελληνική κοινωνία «στην εποχή των Αθλίων του Ουγκώ», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις εκλογές του Μαΐου ο ελληνικός λαός «θα στείλει σπίτι τους όλους όσοι τέσσερα χρόνια τώρα τον κοροϊδεύουν, τον εξευτελίζουν και τον λεηλατούν».

Παράλληλα, εκτόξευσε εκ νέου απειλές για ειδικά δικαστήρια κάνοντας λόγο για κάποιους που «η θέση τους είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για όσα έχουν διαπράξει και εξακολουθούν να διαπράττουν σε βάρος του δημόσιου πλούτου».

Μάλιστα, με αφορμή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεσή του για έρευνα από τη Δικαιοσύνη για «το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» την εποχή του Μνημονίου.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «τεράστιο ψέμα» αναφερόμενος σε όσους ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, ενώ για το χρέος σημείωσε ότι δέσμευσή του είναι «πρώτα το χρέος απέναντι στον άνθρωπο και μετά τα χρέη στους τοκογλύφους και στους δανειστές».

«Εμείς δεν το κρύβουμε: Θέλουμε αυτή τη σταθερότητα της βαρβαρότητας να την αποσταθεροποιήσουμε και να τη στείλουμε στα αζήτητα της ιστορίας. Αν είχε επικρατήσει τέτοια σταθερότητα σε δίσεκτα χρόνια, τώρα θα είχα��ε ακόμα κατοχή ή Τουρκοκρατία» πρόσθεσε ο ίδιος, για να υπογραμμίσει πως «η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση, η Ελλάδα δεν πωλείται».