«Θετικό μέτρο» χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης το άνοιγμα των καταστημάτων χθες Κυριακή, επισημαίνοντας ότι τα ανοιχτά καταστήματα μπορούν να βοηθήσουν και στην ενίσχυση του τουρισμού.

«Με παλιές συνταγές, δεν μπορούμε να έχουμε καινούργια αποτελέσματα. Το μέτρο το πιστεύουν και το έχουν επιβραβεύσει οι καταναλωτές» πρόσθεσε ο κ.Χατζηδάκης μιλώντας στην εκπομπή του STAR Live U.

Σχολιάζοντας την πεσμένη κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης και τις διαμαρτυρίες των εμποροϋπαλλήλων, ο κ.Χατζηδάκης έδωσε την εναλλακτική στους επιχειρηματίες να κλείνουν αν θέλουν τα μαγαζιά τους μια άλλη μέρα όπου θεωρούν ότι η κίνηση δεν είναι μεγάλη

«Πρέπει να εφαρμόζεται το εργατικό δίκαιο, αλλά όσοι διαμαρτύρονται ξεχνούν ότι υπάρχουν εργαζόμενοι για παράδειγμα σε.... εστιατόρια, σε ζαχαροπλαστεία και ανθοπωλεία… Αυτοί δεν δουλεύουν τις Κυριακές, πιστεύουν πως εκεί είναι μια άλλη Ελλάδα με άλλο καθεστώς;» διερωτήθηκε ο υπουργός καλώντας υπαλλήλους και καταστηματάρχες να σκεφτούν με κανόνες κοινής λογικής.

Ο κ.Χατζηδάκης υπενθύμισε την απόφαση που ψηφίστηκε πρόσφατα να ανοίγουν κάθε Κυριακή τα καταστήματα σε τρεις τουριστικές περιοχές της χώρας, διευκρινίζοντας ότι δεν «αναγκάζουμε κανέναν να ανοίξει την επιχείρηση του».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των παραγωγών, τις κλειστές λαϊκές και τις δωρεάν διανομές προϊόντων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει μια τάξη στο υπαίθριο εμπό��ιο, έτσι ώστε να λειτουργεί προς όφελος όλων»

«Ακούγεται μια μυθολογία που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Δεν περιορίζουμε ούτε θέσεις, ούτε άδειες, αντιθέτως θα πουλάνε περισσότερα προϊόντα. Θα έχουμε δύο χωριστά τμήματα, τους παραγωγούς και τους εμπόρους» συμπλήρωσε ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η κλήρωση είναι το διαφανέστερο μέτρο.

«Κάποιοι ε��ναι πρώτο τραπέζι πίστα σε θέσεις που είναι του Δημοσίου και κάποιοι είναι κλεισμένοι στα σοκάκια. Την κλήρωση θα την κάνει δημόσια, ένας δικαστικός. Η συνδικαλιστική ηγεσία δεν θα έχει το ρόλο που είχε μέχρι τώρα» πρόσθεσε.
Στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν ανοίγει και τις Δημόσιες υπηρεσίες περισσότερα απογεύματα και Σαββατοκύριακα για να εξυπηρετούνται οι πολίτες, ο κ.Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν επίκειται στην δική του αρμοδιότητα, χαρακτηρίζοντας την πάντως "ενδιαφέρουσα πρόταση".

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ