​Την πρόθεση να θέσει ε��ισήμως το ζήτημα της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους κατά το σημερινό Eurogroup επιβεβαίωσε την Δευτέρα, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Guardian, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου μοντέλου ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα δέκα χρόνια… θα μιλήσω για την ανάγκη να εξετάσουμε τρόπους περαιτέρω μείωσης του χρέους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας .

«Θα υπενθυμίσω στους συναδέλφους μου την απόφαση που ελήφθη το Νοέμβριο του 2012, να αρχίσουν οι συνομιλίες αυτές αν η Ελλάδα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα», πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει στο ίδιο δημοσίευμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικύρωσε πρόσφατα το πρωτογενές πλεόνασμα του 1,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για το 2013.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μειώσουμε τις ετήσιες χρηματοδοτικές μας ανάγκες», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στις πληρωμές τόκων ύψους 6 δισ. ευρώ στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ από την εκπομπή του star Live U