​Αίτηση εξαίρεσης κατά των ειδικών εφετών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου κατέθεσε ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ Ιωάννης Λαγός,υποστηρίζοντας ότι οι ανακρίτριες με δόλο προσπαθούν να συλλέξουν παράνομα και ψευδή αποδεικτικά στοιχεία με αποτέλεσμα να καταλύεται, όπως αναφέρει, κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου.

Στην αίτηση του ο κ. Λαγός επισημαίνει πιο συγκεκριμένα, ότι οι 2 δικαστικοί λειτουργοί «δημόσια προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξέφρασαν μεροληπτική διάθεση εις βάρος του και εις βάρος της ΧΑ» και «δεν διαχωρίζουν το κόμμα από την δήθεν εγκληματική οργάνωση».

Μετα��ύ των όσων καταλογίζει ο προφυλακισμένος βουλευτής είναι "παράνομες και εκβιαστικές ενέργειες" των δύο ανακριτριών για να συλλέξουν "ψευδή στοιχεία για την δήθεν στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών". Παράλληλα, υποστηρίζει ότι διεξάγουν ανακριτική έρευνα βάση "ιδεολογικών-πολιτικών αρχών" και καταγράφει δύο λόγους για τους οποίους ζητά την εξαίρεση τους :

-Ο πρώτος είναι το έγγραφο που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής για την επίσπευση των διαδικασιών της άρσης ασυλίας το οποίο κατά τον κατηγορούμενο "αποκαλύπτει μεροληπτική συμπεριφορά".

-Ο δεύτερος λόγος είναι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που φέρονται να τέλεσαν οι ανακρίτριες και αφορά τους χειρισμούς τους στην ανάκριση.

Το αίτημα θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών ενώ ήδη στο Εφετείο προσέρχονται οι τέσσερις βουλευτές της ΧΑ για να λάβουν προθεσμίες.

Υπενθυμίζεται ότι η άρση της ασυλίας του έχει ζητηθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, η ανακριτική διαδικασία προχωρά κανονικά αφού έχει ήδη οριστεί επίκουρη ανακρίτρια η κ. Μαρία Βετούλα Σιμιτζή, η οποία και θα δώσει προθεσμία για να απολογηθούν για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στους τέσσερις βουλευτές που θα πάνε στο Εφετείο.