​Θέμα έκτακτης εκλογικής επιχορήγησης των κομμάτων έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητώντας από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να μην πάρουν τα 7 εκατ. ευρώ για να κάνουν προεκλογικό αγώνα.

«Τα λεφτά αυτά είναι η ενίσχυση 15.000 οικογενειών» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ .

«Η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι πέντε φορές πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης. 9.980 ευρώ θα κοστίσουν σε εμάς τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές, ένας πολιτικός αρχηγός άκουσα ότι είπε ότι το κόμμα του θα πληρώσει 240.000 ευρώ, φαίνεται ότι υπάρχει διαφορετική αίσθηση του χρήματος» συμπλήρωσε.

Ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έπρεπε να είχαν φύγει από μόνα τους από την πολιτική σκηνή, εκτιμώντας παράλληλα πως για να αλλάξει η χώρα θέλει κυβέρνηση 51%.

Τάχθηκε υπέρ της αυστηρής αξιολόγησης στο Δημόσιο, τονίζοντας πως δεν χρειάζεται η περαιτέρω συρρίκνωσή του.

Ο κ.Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι Το Ποτάμι δεν θα προσφέρει σε καμία κυβέρνηση στήριξη «με αντάλλαγμα λίγες θεσούλες, αλλά βάσει θέσεων και προτεραιοτήτων».

Τόνισε ότι το δημόσιο χρέος πρέπει να ρυθμιστεί αλλά είναι στρατηγικό θέμα, πότε θα γίνει η ρύ��μιση αυτή.

«Η χώρα δεν σώζεται κάνοντας το χατίρι των ξένων ούτε με επαναστατικές αερολογίες» είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής Του Ποταμιού.

Διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση Του Ποταμιού ήταν δική του, και μέχρι και τις εκλογές τις αποφάσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου τις παίρνει ο ίδιος. «Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα βγάλουμε και τα τυπικά όργανα, αλλά δεν θα είμαστε γραφειοκρατικό κόμμα με ατέρμονες συζητήσεις που τις αποφάσεις τις παίρνει ο αρχηγός την τελευταία στιγμή» συμπλήρωσε.

«Εάν αυτή η προσπάθεια δεν τιμηθεί από τον κόσμο, εάν Το Ποτάμι δεν πάει καλά, τότε με ένα 3% με 5% πας σπίτι σου, το είπα και το επαναλαμβά��ω» δήλωσε ο κ.Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις ευρωεκλογές.

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι αν δεν μπούμε δυναμικά στο πολιτικό σύστημα» πρόσθεσε.

Σε ερώτημα για το αν το κόμμα του υπερπροβάλλεται από τα ΜΜΕ ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε πως το ότι «Το Ποτάμι απασχολεί τα τηλεοπτικά παράθυρα αφορά τους άλλους, και όχι Το Ποτάμι. Μερικές φορές συζητάνε για το ποτάμι χωρίς εκπρόσωπο Του Ποταμιού».

Τέλος ο κ.Θεοδωράκης άφησε για ακόμη μια φορά αιχμές για τον Λάκη Λαζόπουλο λέγοντας ότι «εγώ έχω πάει φαντάρος στο Διδυμότειχο, έχω τα λεφτά μου εδώ, κάνω τη φορολογική μου εδώ δεν υπάρχει μετρητής …. πατριωτισμού».

Ο κ. Θεοδωράκης ��ρότεινε επίσης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας να έρχεται μετά από διεθνή διαγωνισμό.