Πεπεισμένος πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κερδίσει κανέναν μεγάλο δήμο ή περιφέρεια στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πετώντας παράλληλα το μπαλάκι στους ψηφοφόρους.

«Αν η επιλογή του κόσμου είναι να κινδυνεύσει, θα κινδυνεύσει και η κυβερνητική σταθερότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο κ. Βενιζέλος ε��τίμησε πως το αποτέλεσμα των εκλογών δε θα δημιουργήσει κυβερνητικές τριβές και υποστήριξε ότι αυτό που θα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας μάλιστα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρίση ταυτότητας».

Αναφερόμενος στο «Ποτάμι», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του σε όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν πολιτική και οικονομική ζωή.

Κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι «αν δε γίνονταν πρόωρες βουλευτικές εκλογές το 2009, τα μέτρα που πάρθηκαν, θα παίρνονταν ούτως ή άλλως και ��α υπήρχαν ούτως ή άλλως, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, διότι κανείς δε δανείζει χωρίς ανταλλάγματα».

Με τη φράση «αν το 2007 ήταν άλλη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τότε η ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική» θέλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να διαφοροποιηθεί εκ νέου από βασικές πολιτικές αποφάσεις του προκατόχου του Γ.Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας αυτούς που λένε ότι οι σχέσεις μεταξύ τους δεν είναι και οι καλύτερες .

Παράλληλα, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, αντιθέτως με την διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος εκτίμησε ότι θα κινηθεί και πάλι η αγορά.

«Τώρα αρχίζει η ανταπόδοση, αρχίζει και γυρίζει ο τροχός και μάλιστα με ταχύτητα. Η αγορά σύντομα θα δει ρευστότητα» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και την συζήτηση για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε πως «το χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο με επιμήκυνση και σταθεροποίηση των επιτοκίων».

«Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πετύχουμε μείωση του χρέους» πρόσθεσε.