​Ναι στο ΠΑΣΟΚ αλλά με όρους λέει ο Φώτης Κουβέλης.

�� πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε σε συνέντευξή του, πως είναι πρόθυμος ν΄αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές, αρκεί το ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιηθεί από τη στρατηγική συμμαχία με τη Νέα Δημοκρατία:

«Το ποιος βρίσκεται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά την προσπάθεια, εκείνο που μας αφορά είναι το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασης, του προγράμματος, που πρέπει να είναι προοδευτικό».

Στη συνέχεια, σχολίασε την πρόσφατη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος χαρακτήρισε «παρασιτική» τη λειτουργία της ΔΗΜΑΡ:

«Εγώ δεν παρακολουθώ ούτε τους χαρακτηρισμούς ούτε και την έλλειψη ψυχραιμίας και τον αφήνω να χαιρετά τον δικό του πολιτικό πολιτισμό», προσθέτοντας πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της χώρας και οι μετακινήσεις διαφόρων πολιτών και πολιτικών σε καμία περίπτωση δεν ονομάζεται πολιτικός παρασιτισμός. Θεωρώ, ότι ήταν τουλάχιστον άστοχη η δήλωση και σε κάθε περίπτωση αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος, μαρτυρούν: έλλειψη ψυχραιμίας και απουσία πολιτικού πολιτισμού».

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία, είπε πως αν δεν αναδιαρθρωθεί το χρέος και δεν υπάρξει επιμήκυνση αποπληρωμής και αν δεν γίνει μείωση των επιτοκίων, όσο κι αν δουλέψουν οι Έλληνες δεν θα μπορέσει το χρέος να εξυπηρετηθεί.