​Στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε νέα επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόρριψη (από τον πρωθυπουργό), της πρότασης του Πάνου Σκουρλ��τη για την πραγματοποίηση ντιμπέιτ ανάμεσα στον ίδιο και στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανακοίνωση του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει πως:

«Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένας πρωθυπουργός που κάνει πολιτική μόνο μέσα από "διαγγέλματα" ψεύτικων υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό και μέσα από τις μονταζιέρες της Συγγρού, ενώ φυγομαχεί από τη ζωντανή πολιτική αντιπαράθεση. Γιατί δεν υπερασπίζεται ο κ. Σαμαράς μπροστά στον ελληνικό λαό το μεσοπρόθεσμο, το νέο φερετζέ του μνημονίου που φέρνει εσπευσμένα στη Bουλή και περιλαμβάνει πρόσθετους φόρους και περικοπές κρατικών δαπανών;

Γιατί δεν θέλει να προβάλλει τις θέσεις του για την Ευρώπη; Για τον απλούστατο λόγο, ότι μοναδική του πρόταση και πυξίδα είναι το μνημόνιο και τα μόνα συμφέροντα που υπερασπίζεται είναι αυτά των δανειστών. Και αυτά κανείς δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί όταν αναγκάζουν τους πολίτες να περιμένουν σε ουρές για μια σακούλα δωρεάν τρόφιμα».

Μάλιστα, η ανακοίνωση τονίζει πως ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί «πρωτοφανές παράδειγμα πρωθυπουργού που αποφεύγει κάθε διάλογο με την αντιπολίτευση. Μόνιμα απών από το κοινοβούλιο, αρνείται τώρα για μια ακόμη φορά να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ και να υπερασπιστεί με επιχειρήματα την πολιτική του» καταλήγει η ανακοίνωση.