​Ένα ταξίδι διαφορετικό από τα άλλα πραγματοποίησε το Σάββατο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να μάθει από κοντά λεπτομέρειες για το σωματίδιο του θεού!

Ο Κάρολος Παπούλιας επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη, ξεναγήθηκε στον υπόγειο ερευνητικό χώρο ATLAS και συναντήθηκε με τους Έλληνες επιστήμονες που απαρτίζουν την Ελληνική Ερευνητική Ομάδα του CERN.

«Όπως ξέρετε, η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος του CΕRN από το 1954 με τα φτωχά οικονομικά μέσα που έχει, αλλά με το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό με συγκίνησε σαν Έλληνα, που βλέπω τις δυνατότητες που έχει η πατρίδα μου. Και νομίζω ότι αυτές τις δυνατότητες κάποια στιγμή θα τις φέρουμε και εντός των τειχών» δήλωσε συγκινημένος ο κ.Παπούλιας στους επιστήμονες

«Λένε ότι με την κρίση φεύγει σημαντικό επιστημονι��ό δυναμικό από την Ελλάδα προς τα έξω. Μπορεί. Αλλά ξαναγυρίζει πάλι. Και αυτοί που βγαίνουν έξω, οι δικοί μας επιστήμονες, διαπρέπουν. Και είναι ισότιμοι με όλους τους ξένους επιστήμονες φίλους. Αυτό το διαπίστωσα σήμερα εδώ. Χαίρομαι σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αισθάνομαι ότι η Ελλάδα προσφέρει. Προσφέρει στην παγκόσμια επιστήμη. Και όπως είπα πριν λίγο, εμείς οι Έλληνες φέρουμε μαζί μας ένα ιστορικό γονίδιο. Εδώ αισθάνθηκα ότι οι Έλληνες επιστήμονες φέρουν το γονίδιο του Δημόκριτου» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε επίσης την χαρά του για την επίσκεψη αυτή διότι, όπως υπογράμμισε, «η Ευρώπη δείχνει τις επιστημονικές της δυνατότητες. Μπορεί να συναγωνιστεί την οποιαδήποτε μεγάλη δύναμη».