Σε ντιμπέιτ καλεί ο Σταύρος Θεοδωράκης Σαμαρά και Τσίπρα, δίνοντας τους μάλιστα "το ελεύθερο" να αποφασίσουν εκείνοι τους όρους, με την επισήμανση πως το κίνημά του δεν θέτει απολύτως κανέναν όρο για μία τέτοια συζήτηση.

«Δεν έχουν βαρεθεί τους μονολόγους;», διερωτάται ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος εκτιμά πως το «Ποτάμι», στέκεται θετικά έναντι των κυβερνήσεων συνεργασίας, καθώς, όπως επισημαίνει, «ούτε 25% Δεξιά ούτε 25% Αριστερά θα σώσει τη χώρα». Ωστόσο, συμπληρώνει στην «Ελευθεροτυπία» ότι η συγκεκριμένη συζήτηση είναι πρόωρη.

Ο Στ. Θεοδωράκης εμφανίζεται δηκτικός έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος άσκησε πρόσφατα κριτική στο «Ποτάμι» λέγοντας ότι «το ΠΟΤΑΜΙ» ασκεί αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κυβέρνηση.

«Δεν είναι ενημερωμένος αλλά δεν του κρατώ κακία. Με τόσες αναποδιές που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λογικό να ασχολείται κυρίως με το τι διαφορετικό λένε κάθε μέρα τα στελέχη του και όχι με τα όσα λέει το Ποτάμι» σχολιάζει από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης.

«Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έριξαν τη χώρα στα βράχια. Και το χρέος είναι έργο των δικών τους κυβερνήσεων. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος τονίζει επίσης ότι το Ποτάμι δεν ζητεί εκλογές, πρωτίστως για λόγους σοβαρότητας.

«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εκλογές τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, δύο χρόνια τώρα, τι έχουν καταφέρει;», αναφέρει χαρακτηριστικά.