​Πεπεισμένος πως αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου θα έρθουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για προεκλογικούς λόγους εξαπατά για ακόμη μία φορά τον λαό.

«Πριν καλά καλά μοιραστεί το περιβόητο… "κοινωνικό μέρισμα" των 525 εκατ. ευρώ, η παραδομένη στους δανειστές μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, φροντίζει να τα πάρει πίσω στο ακέραιο και μάλιστα αποκλειστικά από μισθωτούς και συνταξιούχους», είπε ο κ. Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ή δεν υπήρξε πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 ή, αν υπήρξε, οι δανειστές επέτρεψαν «στην υποταγμένη σ’ αυτούς κυβέρνηση να το μοιράσει προσωρινά για προφανείς προεκλογικούς λόγους και να το αναπληρώσει άμεσα μετά τις εκλογές από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Όπως τόνισε ο κ.Μητρόπουλος στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατατέθηκε στη Βουλή, «ενώ για το 2014 προβλέπεται διανομή "κοινωνικού μερίσματος" ύψους 525 εκατ. ευρώ, στην ίδια σελίδα 42, εντελώς απροκάλυπτα, προβλέπονται δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις για το ίδιο έτος (2014) πάνω από 525 εκατ. ευρώ».

«Μόνο οι περικοπές στα Επικουρικά Ταμεία, κατά τη διάρκεια του νέου Μεσοπρόθεσμου, θα ανέλθουν στο μισό δισ. ευρώ περίπου, ενώ οι περικοπές για το 2014 ανέρχονται στα 156 εκατ. ��υρώ», πρόσθεσε .

Τέλος, είπε πως προβλέπονται απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας σύνταξης από τη μείωση των εισφορών 3,9% καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου, ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου, «ενώ μόνο για το 2014 οι απώλειες αυτές θα ανέλθουν στα 428 εκατ. ευρώ, χωρίς να προβλέπεται τρόπος αναπλήρωσής τους, με άμεσο κίνδυνο για το μέλλον των κύριων συντάξεων».