​Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρας λίγο πριν τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει μεγάλη ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο κ.Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα για το ευρώ, ενώ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα τι θα γίνει αν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν εξελιχθεί όπως ελπίζει και εμφανίστηκε πολύ προσεκτικός στις εξαγγελίες του.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει θέμα ευρώ. Δεν υπάρχει θέμα ευρώ. Αν υπήρχε θέμα δεν θα είχα κανένα λόγο να μη σας πω ότι ναι σημασία έχει η σωτηρία της χώρας και όχι το νόμισμα. Η σωτηρία του λαού και όχι το νόμισμα» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος σε περίπτωση εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Θα γίνει μία διαπραγμάτευση σκληρή, μια διαπραγμάτευση που θα μας οδηγήσει σε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα αλλά θα γίνει αυτή η διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ.Τσίπρας,

Αναφερόμενος στην αποκατάσταση μισθών και συντάξεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα στα προμνημονιακά επίπεδα, τονίζοντας ότι βασική του προτεραιότητα θα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σε ερώτηση για το αν θα επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο, ο κ.Τσίπρας είπε ότι προέχει ο κατώτατος μισθός του ιδιωτικού τομέα και η αποκατάσταση των αδικιών, επισημαίνοντας πάντως πως όλα εξαρτώνται και από τα δεδομένα, διότι όπως είπε «τα δεδομένα του 2014 είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα του 2012».

«Εμείς έχουμε στόχο να καταργήσουμε και τους 400 (εφαρμοστικούς νόμους), προφανώς. Αντιλαμβάνεστε ότι κάποια πράγματα θα γίνουν άμεσα κάποια πράγματα σε ένα βάθος χρόνου είναι βέβαιο ότι άμεσα θα καταργήσουμε τους εργασιακούς νόμους που επιβλήθηκαν από το μνημόνιο δηλαδή όλη αυτή την ασυδοσία και ξέρετε κάτι έρχεται και καινούρια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε τον κ. Π.Λαφαζάνη μιλώντας μάλιστα με εγκωμιαστικά λόγια για την στάση που τηρεί το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας εντός του κόμματος, ενώ υπερασπίστηκε την επιλογή της κυρίας Σαμπιχά Σουλεϊμάν, παρόλο που εν τέλει επικράτησαν άλλες απόψεις και αποσύρθηκε.

«Για την κυρία Σαμπιχά εκτιμώ ότι η επιλογή μας, η αρχική μας τάση και θέση ήταν ορθή. Θέλαμε να εκφραστεί και από τη μειονότητα της μειονότητας μια υποψηφιότητα» πρόσθεσε .

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι δεν σκοπεύει να γεράσει στην πολιτική, ενώ είπε ότι στην Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένας μύθος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δυνάμεις της αριστεράς στην Ευρώπη και όχι μόνο για τις δυνάμεις της αριστεράς είναι κάτι παραπάνω από ένα κόμμα της αριστεράς. Είναι επιτρέψτε μου την έκφραση, τηρουμένων των αναλογιών, ένας μύθος, υπό την έννοια ότι είναι το κόμμα που διεκδικεί να ανατρέψει τη ροή των πραγμάτων στην Ευρώπη για λογαριασμό του ελληνικού λαού αλλά και προς όφελος των λαών ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού νότου. Υπό μία έννοια είναι ο εκπρόσωπος στο μύθο του Γολιάθ με το Δαυίδ, ο Δαυίδ που κερδίζει το Γολιάθ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι καλός συνομιλητής ο Κώστας Καραμανλής, ευχάριστος συνομιλητής όταν λέτε σχέσεις για να μην πηγαίνει το μυαλό του κόσμου πουθενά αλλού, στη Βουλή ανταλλάσουμε ευχές στις γιορτές, τυπικές σχέσεις αλλά καλές σχέσεις».

Ερωτώμενος για το πρόσωπο που θα ήθελε να δει στην καρέκλα του προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία να είναι κάποιος από τον χώρο της Αριστεράς.

Τι απάντησε σε ενδεχόμενο συνεργασίας με "το Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη, ο κ.Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά πως «σε αυτή τη ζωή εγώ γενικά αποφεύγω να λέω "ποτέ"».