​Για ακροδεξιά στροφή κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συμμετοχή του Θανάση Πλεύρη στο ψηφοδέλτιο του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

«Η ευθύνη για την πλούσια συλλογή των ακροδεξιών και των αρνητών του ολοκαυτώματος στη ΝΔ βαραίνει τον ίδιον τον κ. Σαμαρά, μιας και μερίμνησε προσωπικά για τη συστράτευσή του στο ομόδοξο επιτελείο του», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναρωτιέται πώς απαντά η ΝΔ στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλητικό Συμβούλιο Ελλάδας, στην οποία κατηγορεί τον κ. Πλεύρη για αντισημιτισμό και μισαλλαδοξία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με την από 16/4/2014 επιστολή τους προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασαν την έκπληξη και θλίψη τους για τη συμμετοχή στο συνδυασμό του “Αθήνα Μπορείς” του κ. Θάνου Πλεύρη ως υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου. Ο κ. Θάνος Πλεύρης προέβη μέσω twitter σε δηλώσεις σχετικές με το Ολοκαύτωμα, την Κυριακή 27/4, την ημέρα που στην Αθήνα, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο οι Ισραηλιτικές Κοινότητες τελούσαν το ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο για τα 6.000.000 Εβραίους θύματα των Ναζιστικών Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης, αποφεύγει να προσδιορίσει ως κύρια θύματα του Ολοκαυτώματος τους ανά την Ευρώπη Εβραίους, αλλά και τους Έλληνες Εβραίους που εξολοθρεύτηκαν κατά το Ολοκαύτωμα, ιδιαίτερα αφού επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα του Yom aShoa γ��α να κάνει αυτές τις δηλώσεις … Εξακολουθούμε να θεωρούμε τη συμμετοχή του κ. Θάνου Πλεύρη στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, ως μη ενδεδειγμένη επιλογή. Η δε συμμετοχή στο ίδιο ψηφοδέλτιο ομοθρήσκου μας αφορά απολύτως προσωπική απόφαση του ιδίου που σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί τους επίσημους φορείς του Ελληνικού Εβραϊσμού».