​Παραμένει τεταμένο το κλίμα για τον Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ μετά από την εμφάνισή του στην παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Κοππά δίπλα στον Φ. Κουβέλη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ο. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την απόφασή του αυτή και με δηλώσεις του τον κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Έχουν κάνει κακό στην πορεία της παράταξης όλα αυτά τα εσωτερικά ζητήματα που δεν οδηγούν πουθενά. Υπήρξε κάτι με ιδιαίτερο συμβολισμό: η επιλογή του κ. Παπανδρέου να πάει στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Κοππά, με την παρουσία του κ. Κουβέλη, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όπως καταλαβαίνετε, αυτό είχε αντιδράσεις σε όλο το πλάτος της παράταξης. Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποιος που είπε ότι έκανε σωστά ο κ. Παπανδρέου. Από εκεί και πέρα, όπως είπα και εγώ και όλοι, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν θα του υποδείξω βέβαια εγώ τι να κάνει. Αλλά θα προτιμούσα να πάει σε μια εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ή της Ελιάς», είπε.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος παραδέχθηκε επίσης ότι το μέλλον της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις ευρωεκλογές με μεγάλο ποσοστό είναι δυσοίωνο.

«Aν δεν πάει καλά η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά, που μας ενδιαφέρει εμάς, στις εκλογές, ή αν το άθροισμα π.χ. της κυβέρνησης είναι πιο χαμηλό από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί κυβέρνηση; Σε κάθε περίπτωση, αν το άθροισμα των δύο κομμάτων είναι μικρότερο από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κάποιος που θα πει ότι προχωράμε; Πώς θα πει προχωράμε και πού;», αναρωτήθηκε.