Μεγάλη είναι η ανταπόκριση στο εθνικό κάλεσμα του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και της προέδρου του κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, για την ενίσχυση της Τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη έγινε δότρια, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή της στο έργο του συλλόγου, στον οποίο είναι μέλος εδώ και χρόνια.

«Είναι μια εξαιρετικά απλή διαδικασία και ο καθένας από εμάς μπορεί να δώσει ζωή σε έναν συνάνθρωπο μας. Είναι πολύ σημαντικό για όλους να ανταποκριθεί σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια σε αυτό το κάλεσμα γιατί το όραμα μας δεν είναι μόνο μία κοινωνία με ευημερία αλλά μια κοινωνία με ευαισθησία» δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού.

Το παράδειγμά της ακολούθησαν και πολλοί συνεργάτες της. Με μια απλή διαδικασία, έγιναν και εκείνοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, δίνοντας ελπίδα στα παιδιά που πάσχουν από σπάνια νοσήματα.

«Έμπρακτα έκαναν έργο, αυτό που προσπαθούμε κι εμείς, να δώσουμε μήνυμα σε όλο τον κόσμο: Πόσο απαραίτητο είναι να συμβάλουν όλοι οι Έλληνες γιατί και η σωτηρία κι ενός ακόμη παιδιού είναι σημαντική και γι' αυτό σήμερα είμαι πολύ συγκινημένη… Και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που βρίσκονται ανάμεσα μας και συμβάλουν σε αυτό το σημαντικό έργο», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών, αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθούν συμβατοί δότες στην Ελλάδα. Μητέρα ενός 5χρονου παιδιού η κυρία Αναστασία Βαρδουλάκη ξέρει καλά το Γολγοθά των οικογενειών, καθώς χρειάστηκαν 6 μήνες για να βρει το παιδί της συμβατό δοτή, τελικά, στην Καλιφόρνια

«Είμαστε ευγνώμονες οι γονείς εσαεί στο πρόσωπο της κυρίας Βαρδινογιάννη και χρωστάμε πάρα πολλά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μας τόσο την πολιτεία που μας αγκάλιασε αλλά και την μάνα που τόσα χρόνια στέκεται αγόγγυστα στο πλευρό μας που μετενσαρκώνεται στο πρόσωπο της κυρίας Βαρδινογιάννη» ανέφερε η κ. Βλάχου, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου «Η Πίστη» κύριος Χρήστος Βλάχος δήλωσε: «Πρέπει να γίνουμε οι Έλληνες αιμοδότες, δότες αιμοπεταλίων και μυελού των οστών»

Όπως τόνισε η Υπουργός Τουρισμού οι Έλληνες θα πρέπει να ανταποκριθούν στο εθνικό κάλεσμα της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» συνειδητοποιώντας ότι κάθε νέος δότης είναι και μια νέα ελπίδα ζωής.