​Στην αντεπίθεση πέρασε ο Φώτης Κουβέλης μετά την σκληρή κριτική που δέχτηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σε διακαναλική συνέντευξη χαρακτήρισε «αντίπαλο τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ που κοροϊδεύει τους συντρόφους του».

«Ο κ. Βενιζέλος έχει χάσει την ψυχραιμία του. Αντιλαμβάνεται τα πολιτικά δρώμενα ως προσωποποιημένες συμπεριφορές, αλλά δεν πρόκειται περί αυτού. Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο. Ας χαίρεται τον πολιτικό του πολιτισμό και τα όσα επέλεξε να πει για τη Δημοκρατική Αριστερά και τον αγώνα που κάνει. Πρέπει να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι έχουμε έναν ανακαθορισμό και των πολιτών και της πολιτικής και αυτόν τον ανακαθορισμό είναι τουλάχιστον λάθος να τον εκλαμβάνει ο άλλος ως μία παρασιτική πολιτική. Είναι οι εκφράσεις του κ. Βενιζέλου, οι οποίες τον χρεώνουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουβέλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Athina 984.

Ο κ. Κουβέλης έστρεψε τα βέλη του και στο ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το κόμμα αυτό δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις και λύσεις» .Και επανέλαβε ότι η Κεντροαριστερά εάν δεν έχει προοδευτικό πρόσημο, εάν δεν έχει συγκεκριμένες δημοκρατικές λύσεις και προτάσεις να καταγράψει, τότε είναι κατ' όνομα κεντροαριστερά. «Η κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι υπερβατική, δεν μπορεί να ξεπερνάει τα προβλήματα του σήμερα και να μη μιλάει γι' αυτά».

Ο κ.Κουβέλης επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση γιατί παραβιάστηκε η προγραμματική συμφωνία που είχε γίνει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.