Η Ηλιακή έκλειψη φαίνεται πως ασκεί ακόμη την επιρροή της στην …Βουλή. Μετά την κόντρα της με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, έστρεψε τα βέλη της στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου.

Στην αίθουσα Γερουσίας στην συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με θέμα ημερήσιας διάταξης το σχέδιο νόμου υπ. Δικαιοσύνης, «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» η κ. Κωνσταντοπούλου αντί για τους παιδεραστές θυμήθηκε τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

«Πείτε μας για το θέμα του Μπαλτάκου ποτέ θα έρθει στην βουλή, αλλά και για τα υποκαταστήματα της Κύπρου για τα οποία μίλησα στην ολομέλεια, τι τεχνάσματα είναι αυτά» είπε η κ.Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον υπουργό.

«Είναι δείγμα αδυναμίας να διακόπτετε. Τα τεχνάσματα η κυβέρνηση δεν τα χρησιμοποιεί, είναι του κόμματος σας. Έκανε ο αρχηγός σας τη πρόταση για τον Μπαλτακο, είναι άλλοι αρμόδιοι για αυτό να απαντήσουν, δεν θα αντικαταστήσετε εσείς τον αρχηγό σας ούτε εγώ τους αρμόδιους. Για τις τράπεζες σας απάντησε ο κύριος Στουρναρας στην ολομέλεια» απάντησε ο κ.Αθανασίου, προκαλώντας την αντίδραση της κ.Κωνσταντοπούλου η οποία συνέχισε να μιλά φωνάζοντας .

«Σας μιλώ με σεβασμό δεν θα με εκνευρίσετε» είπε ο κ.Αθανασίου

«Δεν θέλω να σας εκνευρίσω, απάντηση θέλω. Διότι ο κύριος Σαμαράς είναι μονίμως απών. Εξήντα ερωτήσεις έχουν τεθεί και δεν έχει έρθει ούτε σε μια. Έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, έχει τον τίτλο ο πρωθυπουργός φάντασμα» ανταπάντησε η κ Κωνσταντοπούλου

«Είχε σοβαρές ενασχολήσεις για την σωτηρία της χώρας» συνέχισε ο κ.Αθανασίου, με την κ.Κωνσταντοπούλου να επιμένει στο θέμα του Μπαλτάκου.

«Να μας απαντήσετε για αυτά που σας έδινε ο Μπαλτακος. Θα συζητηθούν; ποιοι είναι οι αρμόδιοι. Μήπως θέλετε να σας καλύψει κάποιος όπως καλύπτετε εσείς τον Βενιζέλο;» διερωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε «Θα ζητήσετε προς ημερήσιας;».

«Θα σας έλεγα για τον αυτοσεβασμό κάτι που λέει ο Σπινόζα, αλλά σας σέβομαι» της απάντησε.