«Συζήτησε τη φράση του Ντράγκι "whatever it takes". Τι σημαίνει; Ό,τι χρειαστεί, ακόμη και αν το καταστατικό της ΕΚΤ δεν το επιτρέπει, εμείς θα το κάνουμε, είπε ο Ντράγκι. Και ο Δραγασάκης είπε πως κι εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όφελος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM", αναφερόμενος στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη.

«Πρώτα απ' όλα, υπάρχει ένα θέμα που είναι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Είναι μεγάλο ευρωπαϊκό θέμα», ανέφερε ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποστήριξε: «Για τη χώρα μας, που το χρέος είναι 320 δισ., το θέμα είναι μεγάλο, και λέμε ότι πρέπει να διαγραφεί μέρος του και το υπόλοιπο να αποπληρωθεί με ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε στη Γερμανία. Μου λέτε τι θα γίνει αν δεν δεχθούν... Θα ανοίξει το θέμα σε όλη την Ευρώπη και θα γίνει μια διαπραγμάτευση. Δεν είναι δυνατόν οι δανειστές και η ΕΕ, που σας υπενθυμίζω ότι είναι και οι 27 χώρες και όχι μόνο η Γερμανία, να μην δεχθούν μια διαπραγμάτευση. Σας θυμίζω ότι την ίδια στιγμή δίδονται κάποια χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για να πληρωθούν ομόλογα που λήγουν προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και ζήτημα μη πληρω��ής των ελληνικών ομολόγων, σε περίπτωση που δεν θα γίνει δεκτή η πρόταση διαπραγμάτευσης από τους πιστωτές της χώρας.

«Αυτό γίνεται. Δεν πρόκειται λοιπόν αυτή την κατάσταση να μην τη δεχθούν προς συζήτηση. (Αν δεν δεχθούν) δεν ��α πληρωθούν αυτά τα ομόλογα. Δεν θα είναι στάση πληρωμών, αλλά μια καθυστέρηση πληρωμής των δόσεων. Δεν θα το έλεγα εκβιασμό. Θα κάνουμε μια έντονη, σκληρή διαπραγμάτευση και όχι εκβιασμό».