Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε σε τρία περιφερειακά κανάλια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους των τηλεοπτικών καναλιών ACTION24, KONTRA και το EXTRA3, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία με τον κ. Σαμαρά για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τόνισε ότι η χώρα πρέπει να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με ηρεμία και υπευθυνότητα και επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξο��.

Η συναίνεση για το Σύνταγμα, τόνισε επίσης ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να είναι συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μια κυβερνητική συμφωνία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έθεσε για πρώτη φορά ως προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις, αν η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο ή όχι, αν είμαστε μέσα στην Ευρώπη ή όχι, μέσα ή έξω από το ευρώ κλπ.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι για πολλά χρόνια η Ελλάδα θα πορευτεί με κυβερνήσεις συνεργασίας και τόνισε ότι η προτίμησή του είναι μια προοδευτική κυβέρνηση.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, είπε πως θα έχει λόγο σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, αφού κάθε κόμμα προτείνει τους δικούς του υπουργούς, ότι η επιλογή του προσώπου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας θα γίνει από τον πρωθυπουργό και τον ίδιο.

Αναφερόμενος στον κ.Στουρνάρα, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης όσο καλύτερα γίνεται.

«Δεν είναι το θέμα μου η αλλαγή του κ. Στουρνάρα, το θέμα μου είναι ο κ. Στουρνάρας να εφαρμόζει την οικονομική πολιτική που συμφωνούμε ο κ. Σαμαράς κι εγώ» τόνισε

Σε ερώτηση για το εάν είναι αντιπαλός του ο κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Όχι βέβαια. Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα της χώρας. Αντίπαλός μου είναι ο αντίπαλος του έθνους μου και της πατρίδας μου. Αυτός που δε μας αφήνει να ολοκληρώσουμε ��ο σχέδιό μας».

Ο κ.Βενιζέλος διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να είναι σε κόντρα με τον κ.Παπανδρέου, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται να διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό .

Αντιθέτως, ο κ.Βενιζέλος αναφερόμενος στον κ.Κουβέλη, τον χαρακτήρισε «αντίπαλο», τονίζοντας για την υποψηφιότητα του κ. Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, πως το τοπίο μετά τις 25 Μαϊου θα είναι πολύ διαφορετικό και κανένας δεν θα θέλει εκλογές.

Ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι η πόρτα της κυβέρνησης είναι ανοιχτή για όλες τις υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, ακόμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι δεν υπάρχει τρόπος να τεθεί ένα κόμμα εκτός νόμου, αλλά ήδη η Δικαιοσύνη έχει κάνει διάκριση μεταξύ κόμματος και εγκληματικής οργάνωσης, πίσω από την οποία κρύβεται ένα κόμμα.

Για τις εκλογές εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαψεύσει όλες τις δημοσκοπήσεις (ευρωεκλογές) και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει καμία μεγάλη Περιφέρεια και κανέναν μεγάλο Δήμο (αυτοδιοικητικές).

Για τον κ Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ότι αποφεύχθηκε η χρεοκοπία και η καταστροφή της χώρας.

«Αν δεν είχε ακολουθηθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα θα είχε γίνει Βενεζουέλα» πρόσθεσε ο κ.Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται κανένα «κούρεμα».

Για την Κύπρο είπε ότι υ��άρχει «παράθυρο ελπίδας», αλλά ο κρίσιμος παράγοντας είναι η Τουρκία, ενώ για το θέμα της ΠΓΔΜ, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ανέφερε ότι η στάση του κ. Γκρούεφσκι θα συνεχίσει να είναι η ίδια, αφού επιβραβεύτηκε η πολιτική του. Δήλωσε καθαρά ότι «δεν είμαι αισιόδοξος» αν και θα ήθελε να είναι.