Συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης η Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Αντωνίου Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του ανεξάρτητου, πλέον, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Στην περίπτωση που το Σώμα ψηφίσει υπέρ του αιτήματος των ανακριτριών τότε και οι 18 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής θα διώκονται – μεταξύ άλλων - για το κακούργημα της συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναβλήθηκε η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και έκανε αποδεκτό το Σώμα. Ο εν λόγω βουλευτής για όσους δεν θυμούνται παραιτήθηκε από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τίποτε για την εγκληματική δράση των μελών της.

Εν τω μεταξύ, με επιστολή του ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης ενημέρωσε τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, πως η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανά της εξετάζουν το αίτημα χορηγήσεως ή μη αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού εξηγεί στις ανακρίτριες την κοινοβουλευτική διαδικασία και υπενθυμίζει ότι, ήδη, η Ολομέλεια έχει αποφανθεί και χορήγησε την αιτηθείσα άδεια δίωξης για τους βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτη- Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο και Δημήτριο Κουκούτση, επισημαίνει πως είναι «αυτονόητο ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές».

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι η τελευταία συζήτηση άρσης ασυλίας βουλευτών της ΧΑ στις 2 Απριλίου ήταν «επεισοδιακή» καθώς δημοσιεύτηκε το βίντεο Κασιδιάρη – Μπαλτάκου.