Νέα κόντρα στο θέμα του νομίσματος ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο αντιπρόεδρος της Βου��ής Γιάννης Δραγασάκης απάντησε στον Γιάννη Στουρνάρα που χθες δήλωσε πως «δεν παίζουμε με το ευρώ, δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια» με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Δραγασάκη που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το νόμισμα.

«Που είδατε να μιλώ για δημοψήφισμα, με τέτοιο ερώτημα, δραχμή ή ευρώ;» τόνισε ο κ. Δραγασάκης απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών. «Είπατε την έκφραση “whatever it takes. Αν διαβάσετε σήμερα όλο τον Τύπο, τα blogs, αποδίδουν σε σας αυτό το νόημα» απάντησε ο κ. Στουρνάρας.

«Άρα ζούμε σ’ ένα σύστημα που δεν κρίνει απόψεις αλλά κατασκευάζει απόψεις κατ' ερμ��νεία και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός στη Βουλή και αποδίδει στον πολιτικό αντίπαλο αυτά που λένε τα blogs. Εγώ είπα “whatever it takes” για να σώσουμε την κοινωνία απ' την καταστροφή στην οποία την έχετε οδηγήσει, για να μειώσουμε την ανεργία. Και πάντα η Δημοκρατία είναι το μέσο. Να ζητήσει ο υπουργός από τις υπηρεσίες την ομιλία μου και να μου υποδείξει τι έχω πει εγώ» αποκρίθηκε ο κ. Δραγασάκης.

«Δεν αρνείστε όμως, τι λένε κορυφαία στελέχη σας, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, υπάρχει συζήτηση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ακούμε διάφορες απόψεις. Δεν μπορούμε να θέτουμε υπό αμφισβήτηση το νόμισμα της χώρας. Εδώ κορυφαία στελέχη σας θέτουν θέμα» απάντησε εκ νέου ο Γιάννης Στουρνάρας.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος απάντησε στη δήλωσε του κ. Στουρνάρα για «ιερά και όσια»: «Η φτωχοποίηση της κοινωνίας, η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και η θεοποίηση του χρήματος αποκαλύπτονται από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: 'Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια'. Ιερά και όσια είναι ο άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία».

«Η κυνική και απόλυτη αυτή δήλωση δείχνει ότι επιστήμονες που δεν αμφιβάλουν, δεν αμφισβητούν, αλλά έχουν ως θέσφατο την άποψή τους -και μάλιστα μια τέτοια άποψη- σημαίνει ότι υπηρετούν το παλιό, το παρωχημένο, το αντιανθρώπινο, το αντιεπιστημονικό. Η επιστήμη προχωρά με την έρευνα και η έρευνα με την αμφισβήτηση. Ας καταλάβει, επιτέλους, ο υπουργός Οικονομικών ότι με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί ούτε τον άνθρωπο, ούτε την επιστήμη, ούτε την οικονομία, αλλά ούτε και τη χώρα. Κρίμα» κατέληξε ο κ. Γλέζος.

Θέση πήρε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας πως δεν είχε την ευθιξία να ανακαλέσει όσα είπε για τον Γιάννη Δραγασάκη και έκανε λόγο για πολιτική δειλία και λάσπη.