«Κάποιοι υποστήριζαν ότι η Ελλάδα δε θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση. Εγώ λέω ότι μόνο από την ενέργεια η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ανάπτυξη που θα ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια που διοργάνωσε το Green Energy Forum.

Με «επενδύσεις, σχεδιασμό, σταθερότητα, εμπιστοσύνη και πίστη στην Ελλάδα, ανοιχτούς ορίζοντες με τον σύγχρονο κόσμο και όχι σύνδρομα απομονωτισμού» θα υπάρξει σύμφωνα με τον κ.Σαμαρά ανάπτυξη σ��ην χώρα.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι σοβαρότατες ενδείξεις που υπάρχουν για ανάπτυξη στον ενεργειακό τομέα σύντομα θα αποκαλυφθούν.

«Η νέα Ελλάδα που σήμερα χτίζουμε πατά σε βήματα σίγουρα και σταθερά θεμέλια» υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προώθηση των ερευνών για υδρογονάνθρακες, εκτιμώντας πως «η Ελλάδα μπορεί να γίνει πολύ σημαντικός κόμβος για παραγωγή, εξαγωγές και μεταφορά ενεργειακών πόρων».

«Για πρώτη φορά υλοποιείται μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός, ώστε να μειωθεί η εξωτερική εξάρτηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως οι εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν την ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια, για τ��ν οποία η Ελλάδα μέσω του αγωγού TAP θα παίξει πολύ βασικό ρόλο.

BINTEO STAR