«Έλληνες σηκωθείτε να τελειώνουμε με τα ψέματα με τους Μπαλτάκους. Με την ακροδεξιά του Μαξίμου με το φασισμό. Με τη διαπλοκή με το σάπιο πολιτικό σύστημα .Δώστε μία και μόνη εντολή στη συγκυβέρνηση της υποτέλειας: Φύγετε! Μία και μόνη εντολή προς τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη: Φύγετε!». Με αυτό το σύνθημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, έδωσε το στίγμα για το διακύβευμα των ευρωεκλογών στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος, χαρακτηρίζοντας "ψεύτες" όσους μιλούν για πλεονάσμα.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι "η Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ δεν είναι η δική μας Ευρώπη".

Είπε ακόμη πως από την περιοδεία του στην Ευρώπη διαπίστωσε ότι "η Ελλάδα, που οι κρατούντες ήθελαν, με τα μνημόνια, να κρεμάσουν το κεφάλι της στο φανοστάτη του Βερολίνου, προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων, έχει γίνει χώρα-σύμβολο της αντίστασης. Όπως κάποτε...".

Έθεσε, δε, ξανά το δίλημμα "με την Μέρκελ ή με την αριστερά; Με τα μνημόνια μέχρι το 2040 ή με μια γενναία και αποφασιστική φυγή προς τα μπρος με το πρόγραμμα σωτηρίας και ανάπτυξης που προτείνει η Αριστερά;".

Επανέλαβε ότι ετοιμάζεται και τρίτο μνημόνιο που φέρνουν στη Βουλή με τη συνήθη διαδικασία του κατεπείγοντος αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο που όπως είπε, επιβάλλει νέα αβάσταχτα μέτρα.

"Όλη η Ευρώπη γελάει με τα παραμύθια τους. Και γελάει πιο πολύ ο συνεταίρος του Σαμαρά και του Στουρνάρα, η GOLDMAN SACHS, που έστησε μαζί τους την παράσταση των αγορών και κέρδισε εκατομμύρια από το δικό μας υστέρημα"είπε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην οργή των πολιτών και διαβεβαίωσε στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ότι «τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Συριζα θα τα καταφέρει και θα ακυρώσει τα μνημόνια.

ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται κορυφαία στελέχη όπως -μεταξύ άλλων - ο Δ.Παπαδημούλης, ο Γ.Μηλιός, ο Ν.Χουντής, η Σ.Σακοράφα, ο Αλ.Καλύβης, η Δ.Σπανού, καθώς και σημαντικών εξωκομματικών προσωπικοτήτων όπως -μεταξύ άλλων- ο Ν.Ξυδάκης, ο Κ.Χρυσόγονος, ο Γ.Κατρούγκαλος, ο Σ.Ρομπόλης, ο Δ.Χριστόπουλος, ο Ν.Κανάκης, η Κ.Κούνεβα.

Στην πρώτη θέση φιγουράρει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μ.Γλέζος.

Επίσης δεν λείπουν και οι εξωκομματικές προσωπικότητες, όπως οι Κ. Χρυσόγονος, ο Γ. Κατρούγκαλος, ο Σ. Ρομπόλης, ο Δ. Χριστόπουλος, Κ. Κούνεβα κ.α.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του άφησε αιχμές για άλλους συνδυασμούς όπως αυτόν της Ελιάς αλλά και για το Ποτάμι, λέγοντας ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που "δεν προσφέρει κλάδο Ελιάς σε όσους κατέστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα. Δεν προσφέρει την ασπίδα του life style και του "ας το πάρει το Ποτάμι" στους αίτιους και στις αιτίες της καταστροφής".

"Είναι ψηφοδέλτιο αλήθειας και μάχης" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει αποτελεσματικά, την εμπειρία και τη συλλογική σοφία, με την αγωνιστικότητα και το ριζοσπαστισμό.

Στο ψηφοδέλτιό του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε εκφράζονται και εκπροσωπούνται η αντίσταση, η αντιδικτατορική πάλη, τα δημοκρατικά κινήματα, τα σκιρτήματα λαϊκής πρωτοβουλίας, οι συλλογικότητες, η εργατική τάξη, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι γυναίκες, η κοινωνική αλληλεγγύη.

"Όλοι οι μεγάλοι και μικροί αγώνες των καιρών μας. Αλλά και η σύγχρονη ιστορία των αγώνων του λαού μας" είπε.

BINTEO STAR