Με ένα αιχμηρό σχόλιο απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος - σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους - στην παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιαςε υρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά, μαζί με τον Φώτη Κουβέλη, αλλά και στα όσα είπε εκεί.

Συγκεκριμένα παρέπεμψε στο ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου: «Στρατηγέ τι γύρευες στη Λάρισα εσύ ένας Υδραίος;»!

Σχετικά επίσης με τα όσα ανέφερε Γιώργος Παπανδρέου για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβερνήσεις συνεργασίας χωρίς να γίνεται «ουρά» κανενός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε : «Στοίχημα ευρωεκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα και στοίχημα σταθερότητας είναι η Ελιά».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε ότι «μετά τις εκλογές πρέπει να πιεστούν όλοι όσοι κινούνται στη σοσιαλδημοκρατία να έλθουν στην Ελιά. Η παράταξη μετά τις εκλογές θα οδηγηθεί σε πλήρη συνεργασία, είναι κρίμα για την παράταξη να δίνει την εικόνα της εσωτερικής αμφισημίας». Αλλά και σχετικά με την Ελιά ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται ούτε υποστέλλει τις σημαίες του».

Ο ��ημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ακόμα «επώδυνη» τη διαδικασία από την οποία προέκυψε η παρούσα κυβερνητική λύση, αλλά διατύπωσε εκ νέου αιχμές για τον Γ. Παπανδρέου, υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είχε αναζητήσει κυβερνητική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία από τον Ιούνιο του 2011, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί κυβερνητική συνεργασία τελικά το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ. «Πόσο πιο προοδευτικό ήταν το κυβερνητικό σχήμα του 2011 από αυτό που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Σκληρή ήταν η απάντηση στα όσα ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου και όταν ερωτήθηκε ο κ. Ε. Βενιζέλος αν τον ενόχλησε όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός τα οποία εμμέσως χαρακτήρισε… «αστεία»! «Όχι δε με ενοχλεί τίποτα, εμείς κοιτάμε το έθνος, τον τόπο, την οικονομία και τους πολίτες, όλα τ' άλλα είναι αστεία» δήλωσε.

Στην αντεπίθεση πέρασε και για το μνημόνιο δηλώνοντας πως κατά την άποψή του ήταν εσφαλμένη η επιλογή του 2010 «να σηκώσουμε μόνοι το δυσανάλογο βάρος του μνημονίου», ενώ υπενθύμισε την πρότασή του να ψηφιζόταν τότε το πρώτο μνημόνιο από 180 βουλευτές.