Αποφασισμένος να στείλει εξώδικο στην εφημερίδα «Αυγή» είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος.Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της εφημερίδας με αφορμή δημοσίευμα που τον θέλει να παραδίδει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο κ.Πάγκαλος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ένα κόμμα που στην πραγματικότητα αρνείται να υποστηρίξει τις αλλαγές και «αντιπροσωπεύει την παλιά Ελλάδα».
Η επίθεση κατά του Πάγκαλου από την Κουμουνδούρου και την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκληθεί λόγω των δηλώσεων του πρώην υπουργού ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δήλωσε πίστη στο τουρκικό προξενείο» και έκανε «τεμενάδες στον Ερντογάν» αποπέμποντας την Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο.
«Ο τελευταίος που δικαιούται, ηθικά και πολιτικά, να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τις "σχέσεις" του με την Τουρκία είναι ο κ. Πάγκαλος. Όλοι γνωρίζουν σε αυτό τον τόπο ποιος παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία» ήταν την περασμένη εβδομάδα η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είχε καταγγείλει ο κ.Πάγκαλος.
Σήμερα πάντως, ο πρώην υπουργός επέμεινε ότι η παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών το 1999 ήταν αποτέλεσμα πιέσεων από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, καθότι, όπως είπε, οι ΗΠΑ θεωρούσαν πως ως υπουργός υπέθαλπε τη «διεθνή τρομοκρατία».

BINTEO STAR