Με χειροκροτήματα και υπό τον ήχο του ονόματός του έγινε δεκτός ο Γιώργος Παπανδρέου στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε νέα πολιτική παρέμβαση, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για συνεργασία και τόνισε πως αν αυτό είχε συμβεί από το 2009 δεν θα είχαμε φθάσει εδώ που φτάσαμε, αφήνοντας εν συνεχεία έντονες αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά: «Το ΠΑΣΟΚ στάθηκε περήφανο απέναντι στην αντιμετώπιση της κρίσης το 2009. Μόνο του κατάφερε το 90% της όλης προσπάθειας, όπως είπε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Όσοι έσκιζαν μνημόνια ή πήγαιναν στα Ζάππεια και πρότειναν ισοδύναμα μέτρα ύψους 18 δισ. ευρώ, εάν είχαν το 2010 την ίδια στάση που έχουν υιοθετήσει τώρα, τότε οι Έλληνες θα είχαν γλιτώσει πολλές θυσίες, πολύ πόνο και πολύ αίμα».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι ο τόπος χρειάζεται «ένα ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνιστεί και που πρωτοστατεί στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας αλλά με ξεκάθαρα προοδευτικό πρόσημο» και στη συνέχεια έστειλε μήνυμα εντός αλλά και εκτός ΠΑΣΟΚ: «Δεν δικαιούμαστε να είμαι παρακολούθημα κανενός, καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».

Ο ίδιος, απαντώντας στις επικρίσεις για τη σημερινή παρουσία του, τόνισε ότι έχει πάρει πολλές αντισυμβατικές αποφάσεις στη ζωή του αλλά δεν περίμενε ότι θα θεωρούταν τέτοια η παρουσίαση ενός βιβλίου. Παράλληλα, απευθυνόμενος σε όσους έχουν αποστασιοποιηθεί από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι δεν χαίρεται που στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται εκτός χώρου και αποστασιοποιημένα.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο «λεφτά υπάρχουν» λέγοντας: «Όσοι σκοπίμως παραποίησαν την αποστροφή "λεφτά υπάρχουν", είναι αυτοί που σκοπίμως σκεπάζουν και τις πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο».