Σήκωσε το «γάντι» αλλά διατύπωσε και αιχμές με το… γάντι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από την Άρτα όπου ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία της Ελιάς, σχετικά με τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου έναντι του κόμματος, ειδικά ενόψει της προγραμματισμένης παρουσίας του αύριο σε εκδήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ (και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ) Μ. Κοππά μαζί με τον Φώτη Κουβέλη.

«Ο κ. Παπανδρέου είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε συμπερασματικά ότι ο ρόλος του είναι κρίσιμος στη Βουλή για την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας . «Άρα, ως πρωθυπουργός της ένταξης της χώρας στο μνημόνιο έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να πετύχει η προσπάθεια» τόνισε με… νόημα.

Στην Άρτα ο κ. Βενιζέλος επισκέφτηκε την Κυριακή τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό της πόλης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

«Η Ελλάδα μετά την κρίση, υπάρχει, αντέχει και κερδίζει το χαμένο έδαφος», διαμήνυσε ο κ. Βενιζέλος, με αφορμή την καλή πορεία και τη συνεισφορά του συνεταιρισμού στην τοπική και την εθνική οικονομία Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι η δημιουργική Ελλάδα υπάρχει κυρίως στην Περιφέρεια και ότι «πρέπει να την βγάλουμε στο προσκήνιο».

«Οι εκλογές, οι τοπικές οι περιφερειακές και οι ευρωπαϊκές, είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε αυτή την Ελλάδα και να φύγουμε από τη μιζέρια τον μικροκομματισμό και την γκρίνια», δήλωσε.

«Δεν έχω να πω τίποτα και δεν μπορώ και να πω» δήλωσε αργότερα από τα Ιωάννινα ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σ�� ερώτηση για τις δηλώσεις του τοπικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Κασσή σχετικά με τον κ. Παπανδρέου.