​Θέση μάχης για τις εκλογικές αναμετρήσεις το Μάιο παίρνουν τα κόμματα με αιχμή τα θέματα της οικονομίας. Η έκθεση της Κομισιόν που προβλέπει ανάπτυξη από φέτος με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό για τα επόμενα χρόνια αλλά και χρηματοδοτικό κενό μέχρι το Μάιο του 2015, άναψε φωτιά ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ θα είναι επικεντρωμένη στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να υποστηρίξει ότι απαιτούνται σταθερά βήματα με τα οποία η κυβέρνηση στοχεύει πια στη ρύθμιση του χρέους και στην επίτευξη σταθερά θετικών ρυθμών ανάπτυξης ενώ σχεδιάζονται σειρά περιοδειών του πρωθυπουργού στην περιφέρεια.

Για κρυφό μνημόνιο κάνει λόγο με κάθε ευκαιρία από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξή του στη Real News τονίζει «Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά. Το σκοτάδι όμως φεύγει. Το φως έρχεται και ο λαός μας θα πάει στην κάλπη γνωρίζοντας τις αληθινές προθέσεις του κ. Σαμαρά.»

«Πολλούς έχει πονέσει η επιτυχία της Ελλάδας. Εμείς προχωράμε! Οι άλλοι ας συνεχίσουν να ονειρεύονται νέα μνημόνια ή να επαναλαμβάνουν τα λάθη τους.» δήλωσε από μεριά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Εντωμεταξύ, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε σε συνέντευξή του στη Real News τον Αλέξη Τσίπρα να βάλουν στοίχημα για το νικητή των εκλογών. «Δέχομαι να βάλω στοίχημα με τον κ. Τσίπρα. Ή θα παραιτηθώ εγώ, αν χάσει η ΝΔ ή θα παραιτηθεί αυτός αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Αίσθηση προκάλεσε δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη στον Alpha για το μέγεθος της ΝΔ σε σχέση με την κεντροδεξιά παράταξη. «Σήμερα είναι ένα μικρό κόμμα. Σαφώς μικρότερο από τη λογική της παράταξης».

Επιπλέον επιθέσεις στην κυβέρνηση για την οικονομία εξαπολύουν και κόμματα της αντιπολίτευσης. «Την επόμενη μέρα των εκλογών, όποιος κι αν έρθει πρώτος - η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ - θα είναι εδώ η ανεργία, οι κομμένοι μισθοί και συντάξεις, τα χαράτσια, η διάλυση της παιδείας, της υγείας.» δήλωσε στη Real News o Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όσο για τα σενάρια περί σύμπλευσης του Γιώργου Παπανδρέου με τη ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης τα διέψευσε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. «Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει εκδηλώσει καμία τέτοια στάση . Δεν υπάρχει καμία συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.»