Τη σύσταση μιας ειδικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας που θα προέρχεται από πρώην δημοτικούς αστυνομικούς πρότεινε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος για την εξάλειψη του παραεμπορίου και τον περιορισμό της εγκληματικότητας.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αθήνα Μπορείς" έκανε αυτή την πρόταση μετά από επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε:
«Σε επίσκεψη στη ΓΑΔΑ συζητήσαμε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αθήνα, που έχουν να κάνουν με τη λαθρομετανάστευση, με την εγκληματικότητα, με το παραεμπόριο.
Είπαμε ότι η ασφάλεια του πολίτη και η πάταξη της εγκληματικότητας και της παρανομίας είναι πρώτιστη αρχή της νέας δημοτικής αρχής και δική μας βασική προτεραιότητα.
Η νέα μητροπολιτικής αντίληψης ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. που προτείνουμε θα προέρχεται από καλά εκπαιδευμένους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την εξάλειψη του παραεμπορίου και τον περιορισμό της εγκληματικότητας και της εκτεταμένης παρανομίας που υπάρχει στο κέντρο της πόλης.
Εδώ προτείνουμε το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς όπου κάθε αστυνομικός θα χρεώνεται συγκεκριμένους δρόμους για φύλαξη και θα επαναφέρει έτσι και πάλι την ασφάλεια στη γειτονιά, στο πάρκο, στην πλατεία, σε κάθε χώρο.
Δύο προτάσεις – ένας στόχος: Ασφάλεια για τον κάτοικο, ασφάλεια για τον επισκέπτη της Αθήνας».