«Η χώρα μας γυρίζει πλέον σελίδα και μπαίνει στο δρόμο της ανάκαμψης» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται πια στο δρόμο της ανάκαμψης, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν. Η οποία προβλέπει ότι φέτος, το 2014, θα υπάρξει για πρώτη φορά άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,6% μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια λιτότητας. Του χρόνου, το 2015 προβλέπει σημαντική ανάπτυξη κατά 2,9%, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2016 προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά 3,7%!» τονίζει το ΥΠΟΙΚ, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά σημαίνουν «εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει ότι οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα συντηρητικές και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν «μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές, που έγιναν ήδη ή γίνονται τώρα και οι οποίες θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά και τις θετικές εξελίξεις στον τομέα της ρευστότητας, ούτε τις θετικές επιπτώσεις από τι διανομή του κοινωνικού μερίσματος».

«Η Ελλάδα κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια να πάει καλύτερα από τις προβλέψεις και από το πρόγραμμα. Το ίδιο θα συνεχίσει από δω και μπρός. Η χώρα μας γυρίζει πλέον σελίδα και μπαίνει στο δρόμο της ανάκαμψης. Το παραδέχονται πια και επίσημα οι πιο αυστηροί κριτές, με τα πιο συντηρητικά κριτήρια» καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.