Με το… σακίδιο του Σταύρου Θεοδωράκη σε «πρωταγωνιστικό» ρόλο, με μουσική Πορτοκάλογλου και σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα, το βίντεο του «Ποταμιού» προβάλλει μέσα σε τρία λεπτά (2.59’’ για την ακρίβεια) όλες τις βασικές θέσεις του κόμματος.
Το βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος το βράδυ της Τετάρτης και έχει τίτλο «Ο Σωτήρης Γκορίτσας σκηνοθετεί Το Ποτάμι».
Ο γνωστός σκηνοθέτης του ελληνικού κινηματογράφου είναι γνωστός για τις ταινίες του «Απ’το χιόνι» (η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1990), Βαλκανιζατέρ, Μπραζιλέρο, Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη κ.α, ενώ και η εμπνευσμένη από κρητικά τραγούδια μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου προέρχεται από το σάουντρακ της ταινίας Μπραζιλέρο.
Το οπτικό υλικό του βίντεο αποτελούν φωτογραφίες από εκδηλώσεις και περιοδείες του κόμματος κυρίως , με λεζάντες στις οποίες αναφέρονται επιγραμματικά και με μορφή «συνθήματος» οι βασικές θέσεις του κόμματος.
Μεταξύ άλλων αναφέρονται οι παρακάτω θέσεις του κόμματος: «Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών», «Περιορισμός των επιχορηγήσεων προς τα κόμματα κατά 50%», «Περιορισμός των βουλευτών σε 200», «Διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους», «Σχολικά γεύματα στο Δημοτικό για όλους τους μαθητές», «Σύμφωνο συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια», «Αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ» κλπ.
Αν και στο βίντεο είναι πολλές οι φωτογραφίες του ίδιου του Σταύρου Θεοδωράκη, απουσιάζουν σχεδόν παντελώς οι συμμετέχοντες στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος ή άλλα δημόσια πρόσωπα που στηρίζουν το «Ποτάμι».
Το βίντεο τελειώνει με το σύνθημα «Πολιτική για όλους», που χρησιμοποιεί συχνά ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ το τελευταίο πλάνο του απεικονίζει ένα μικρό αγόρι που κάνει βουτιά (σε ποτάμι;)!