​Άστραψε και βρόντηξε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαριλένα Κοππά, με αφορμή όσα ακούγονται για την απόφαση των κκ Παπανδρέου και Κουβέλη να παρουσιάσουν το βιβλίο της.

Η κ.Κοππά χαρακτήρισε «αφελή» τα σενάρια συνομωσίας ή στήριξης και άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για την τακτική να «δαιμονοποιεί απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς όπως εξήγησε «δεν μπορείς να μην έχεις σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, η κ.Κοππά αρνήθηκε οποιοδήποτε υπονοούμενο κάτω από τις προσκλήσεις αυτές.«Όταν μιλάμε για πολιτική, είναι και οι δύο (Παπανδρέου-Κουβέλης) δύο άνθρωποι που έχουν αγωνία για το μέλλον του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ένα βιβλίο που έχει σχέση με το χώρο αυτό».

Εξηγώντας τους λόγους που επέλεξε να καλέσει τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου η κ. Κοππά ανέφερε ότι κάλεσε ανθρώπους με τους οποίους έχει μια σχέση «τον κ. Παπανδρέου, στον οποίο οφείλω την πολιτική μου παρουσία, και τον κ. Κουβέλη, με τον οποίο συνεργαζόμαστε αυτή την περίοδο στην προσπάθεια συγκρότησης του τρίτου πόλου για τη σοσιαλδημοκρατία».

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή του ηγεσία ανέφερε ότι «είναι βασικό για μένα και πρωτεύον να υπάρξει χώρος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Ο σοσιαλδημοκρατικός μεταρρυθμιστικός χώρος. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αυτονομία. Όχι με ταύτιση με τη μία ή την άλλη πλευρά και κάνοντας μονομέτωπο με την άλλη, όπως κάνει αυτή τη στιγμή η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ». «Γνωρίζετε καλά ότι είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην (αντιπολίτευση) και τη Ν.Δ» σχολίασε η ίδια.