​Ήταν 25 Απριλίου του 1994, όταν ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Είκοσι χρόνια μετά, με ένα συγκινητικό σημείωμα η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά, θυμάται τον πατέρα της και αναδημοσιεύει για πρώτη φορά σε ��λεκτρονική μορφή το βιβλίο που είχε εκδοθεί λίγο μετά τον θάνατό του, με κείμενα και φωτογραφίες από τον βίο του σπουδαίου αυτού αγωνιστή και πολιτικού.

«Δεν χωρούν σε λίγες λέξεις όσα νοιώθω. Για τον πατέρα που δεν έχω πλάι μου. Για τον παππού που τα εγγόνια του δεν γνώρισαν το χάδι του. Για τον άνθρωπο που δεν πρόλαβε να ζήσει όσα άξιζε. Όμως πρόλαβε να μας δώσει τόση αγάπη που μας συντροφεύει και μένα και τη Μαίρη και μας δίδαξαν μαζί με την Κάκια του, την αγαπημένη μας μητέρα, μια στάση ζωής που μας βοήθησε να σταθούμε όρθιες στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με ελπίδα και αισιοδοξία» γράφει αρχικά η κα Γεννηματά, προσπαθώντας παράλληλα να στείλει μέσα από τα λόγια του πατέρα της και ένα μήνυμα ενότητας στο ΠΑΣΟΚ την ώρα που το κόμμα διχάζεται μετά την απόφαση του Παπανδρέου ��α παρουσιάσει προεκλογικά μαζί με τον Φώτη Κουβέλη το βιβλίο της Μαριαλένας Κοπά.

«Στην ιδιόχειρη διαθήκη που άφησε γράφει:Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που μου συμπαραστάθηκαν. Για το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που τόσο αγάπησα εύχομαι ενότητα, περίσκεψη και αποφασιστικότητα. Αυτά που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσουν στόχο πολλών που με περισσότερες δυνάμεις από εμένα θα τα κάνουν πράξη» συνεχίζει η κα Γεννηματά, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αν δεν είχε φύγει τόσο νωρίς ο πατέρας της από τη ζωή «θα είχαμε σίγουρα προλάβει πολλά .Ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ».

«Συνήθιζε να λέει ότι έχουμε ανάγκη από μια εθνική στρατηγική για την Ελλάδα κ��ι τον Ελληνισμό που να ξεπερνά την εμβέλεια ενός κόμματος και το χρονικό ορίζοντα μιας κυβερνητικής θητείας» τονίζει η κα Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι η «εθνική στρατηγική δεν εξαντλείται στην υπόθεση της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας αλλά απαιτεί την χάραξη μιας αναπτυξιακής στρατηγικής».
Κατεβάστε το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή πατώντας ΕΔΩ
Βενιζέλος: Ο Γ. Γεννηματάς ήταν υπόδειγμα πολιτικού
Δήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του Γ. Γεννηματά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βεν��ζέλος, τονίζοντας ότι ήταν «υπόδειγμα πολιτικού».
Αναλυτικά η δήλωση Βενιζέλου:
«Ο Γιώργος Γεννηματάς έχει χαραχθεί στη συλλογική μνήμη του ελληνικού Λαού ως υπόδειγμα πολιτικού ταγμένου στην υπηρεσία του γενικού συμφέροντος. Ηγετική φυσιογνωμία, πιστή στην συλλογική δράση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ο Γιώργος Γεννηματάς έφυγε πρόωρα, είχε όμως ήδη προλάβει να ταυτιστεί με τις μεγάλες και ριζοσπαστικές αλλαγές της δεκαετίας του ’80, αλλά και με τους μεγάλους εθνικούς στρατηγικούς στόχους της δεκαετίας του ’90. Η παράδοση του είναι πολύτιμο τμήμα της συνολικής ταυτότητας της παράταξης και ��ο όνομά του είναι σημείο αναφοράς για όλο τον ελληνικό λαό» .