Στη διαφορά αντιλήψεων με τη ΝΔ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, «ανεξάρτητα από το γεγονός της συνεργασίας στο πλαίσιο της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», όπως διευκρίνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της «Ελιάς» και του ΕΣΚ, παρουσία των νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη σύγκρουση μεταξύ του Σοσιαλιστικού και του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη, γιατί μεγάλες είναι και οι διαφορές αντιλήψεων των δύο κομμάτων», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτές οι διαφορές υπάρχουν και στην Ελλάδα».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην «επικίνδυνη εμφάνιση συντηρητικών ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, οι οποίες, πολλές φορές, εμφανίζονται με την προβιά του αριστερού ριζοσπαστισμού».
Μίλησε επίσης για τη συνδυαστική ερμηνεία του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ υποστήριξε ότι «η στρατηγική εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργαζόμενων δυνάμεων της ετερόκλητης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, έχει αποτύχει από τα αποδυτήρια».
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «το στοίχημα των εκλογών είναι η σταθερότητα, η κυβερνητική σταθερότητα», με κρίσιμο - κατά τον ίδιο- παράγοντα την ενίσχυση της «Ελιάς», «δηλαδή του προοδευτικού πόλου», όπως συμπλήρωσε.
Μάλιστα επισήμανε ότι για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Ευρώπη και την Ελλάδα «πολύ μικρή σημασία έχει ο μικρός διπολισμός μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καμία σημασία δεν έχει ποιος θα είναι πρώτος».
Video:Σκάι