Πρώτη ανάρτηση 17.12

Τη θέση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος θα είναι τελικά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή, θα καταλάβει στη Βουλή των Ελλήνων ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, εφόσον δεν παραιτηθεί η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου από την δική της υποψηφιότητα για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Κανονικά τη θέση του κ. Γλέζου πρέπει να καταλάβει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, επόμενη στη λίστα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως συμμετέχει επίσης στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και δεν μπορεί να ορκιστεί βουλευτής, παρά μόνο αν παραιτηθεί από την υποψηφιότητά της για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τις τελευταίες ώρες πάντως η κ. Παπαδημητρίου φέρεται να εξετάζει σοβαρά την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο, προκειμένου να ορκιστεί βουλευτής.

Ο Μ. Κυπραίος είναι δημοσιογράφος και είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου 2011. Όπως έχει καταγγείλει έχασε μέρος της ακοής του λόγω της χρήσης χειροβομβίδων κρότου-λάμψης κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής κάλυψης των συγκεκριμένων επεισοδίων.