Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων και τα εκατέρωθεν πυρά μετά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις υποψηφιότητες στην Ξάνθη συνεχίζονται.

Το μεσημέρι της Πέμπτης με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς οφείλουν απαντήσεις, με την Κουμουνδούρου να βάζει φρένο στα σενάρια αποπομπής του Δημήτρη Χριστόπουλου, ο οποίος επιμένει στις θέσεις του για το μειονοτικό στην Θράκη, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην Σαμπιχέ Σουλεϊμάν.

«Αν και έχει περάσει ήδη μία μέρα, η ΝΔ δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το αν εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος της Nεολαίας ΝΔ ��ης Ροδόπης ο κ. Χασάν Χασάν, καθώς και το αν παραμένει ακόμα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ��ηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο κ. Οντέν Μουμίν, αμφότεροι υποστηρικτές του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος DEB» αναφέρει η ανακοίνωσή.

«Στο δε ΠΑΣΟΚ, τι έχουν να πουν για τον βουλευτή τους κ. Χατζηοσμάν που είναι επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος και κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του;».

«Περιμένουμε απαντήσεις» τονίζει η Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα, το κόμμα του κ.Τσίπρα εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «ο κ. Σαμαράς οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ., για να συνεχίζει να παίζει αδίστακτα εθνικιστικά παιχνίδια, αλλά είναι ακόμα Πρωθυπουργός της χώρας. Επίσης, ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την άποψή του ότι "υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη" όπως έχει αναφέρει παλαιότερα σε εκτενή συνέντευξή του στο περιοδικό 'Εποπτεία. (Τεύχος 141, Ιανουάριος 1989)».

Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

ΝΔ: Ο Χριστόπουλος πριν μερικά χρόνια καθύβριζε την ελληνική δικαιοσύνη

Άμεση ήταν η αντίδραση της εκπρόσωπου τύπου της ΝΔ και βουλευτής Ιωαννίνων, κα Α.Ασημακοπούλου, για τις θέσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χριστόπουλου περί ύπαρξης «Μακεδονικής μειονότητας».

Η κ.Ασημακοπούλου παρέπεμψε σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ότι «ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος, πριν μερικά χρόνια, καθύβριζε την Ελληνική Δικαιοσύνη, δηλώνοντας ότι ζει τον «Μακεδονικό της μεσαίωνα», επειδή απέρριψε το αίτημα φιλοσκοπιανών εθνικιστών να ιδρύσουν στη Φλώρινα «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού». Το αίτημα είχε υποβληθεί από άτομα που αυτοαποκαλούνται «Μακεδονική μειονότητα» στην ��λλάδα, και προωθούν την προπαγάνδα των Σκοπίων».

«Ο κ. Χριστόπουλος, αναγνωρίζει επίσης και «Μακεδόνες μειονοτικούς» που ζουν στην Ελλάδα!» προσθέτει με νόημα η κ.Ασημακοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί πως η στάση του κ.Τσίπρα απέναντι στον κ.Χριστόπουλο φανερώνει πως και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις ίδιες απόψεις.

Τέλος η κ.Ασημακοπούλου επισυνάπτει την δήλωση Χριστόπουλου ΕΔΩ