Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Ιεράπετρα, με αφορμή την κριτική της ΝΔ στο κόμμα του για τις επιλογές του σχετικά με ευρωψηφοδέλτιο και τις εξελίξεις που υπήρξαν.

«Οι επικείμενες εκλογές δεν είναι και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν μια πασαρέλα βλακείας, ψεύδους, και συκοφαντίας. Μια επίδειξη των δυνατοτήτων που έχει ο θηριώδης μηχανισμός των δυνάμεων του μνημονίου στην απάτη, στο μοντάζ, στη διαστρέβλωση, στην κατασκευή μιας τεχνητής πραγματικότητας, στην παραγωγή και αναπαραγωγή κλίματος ανωμαλίας. Και μια απόδειξη φόβου από εκείνους που τρέμουν την ομαλή, δημοκρατική, με επιχειρήματα αντιπαράθεση, και καταφεύγουν στην ακραία κινδυνολογία. Για να αποδειχτεί ότι ο κύριος Σαμαράς, η ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου, και οι σύμμαχοί τους, αποτελούν πηγή κινδύνων για τη χώρα, για τους πολίτες, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και σε προσωπική καταγγελία κατά του πρωθυπουργού, στην οποία ανέφερε:

«Καταγγέλλω τον κύριο Σαμαρά και την παρέα του ότι εκπροσωπούν την ανωμαλία, επιδιώκουν την ανωμαλία, μεταφέρουν την ανωμαλία από τις θεσμικές κορυφές μέχρι το τελευταίο ελληνικό σπίτι. Ανωμαλία στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που διέπονται τον τελευταίο καιρό από μια αρχή: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ανωμαλία στην κοινωνία, όπου δικαιώματα, ελευθερίες, μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, θεσπισμένα μέτρα προστασίας, γίνονται κουρελόχαρτα. Ανωμαλία για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, που βλέπουν τη ζωή τους να ρημάζεται, τα εισοδήματα να εξανεμίζονται, τα παιδιά τους να απελπίζονται και τι προοπτικές τους να μηδενίζονται».